Ön olyan cég vezetője, ahol hatékonyak a meetingek?

 

Felmérések szerint 90% bevallja, hogy álmodozik, 73%, hogy más munkával foglalkozik és 39%, hogy elalszik az értekezleteken. Látható tehát, hogy nagy kihívásokkal néz szembe az, akit beosztása meeting vezetésre kötelez. Érthető hát, hogy mindez angol nyelven igen nehéz feladat. Pedig egy meeting sok pénzbe és időbe kerül.

 

Mit veszíthet egy rosszul szervezett és vezetett meetingen?

 

 • Saját idejét
 • Beosztottjai idejét
 • Fontos feladatok késnek
 • Összegezve az ön cége igen sok pénzt veszít

 

Biztos, hogy mindig a meeting a leghatékonyabb megoldás?

 

Nem lehetne esetleg megtakarítani azokat az eseteket, amikor egy email, riport vagy személyes megbeszélés hatékonyabb? Mikor kell feltétlenül meetinget szervezni?

 

Egy konkrét eset

 

Egy logisztikai szaknyelvi és üzleti tréning elején nagyon kiborultnak láttam ügyfelemet. Elmondta, hogy 3 meetingre kellett a nap során bemennie, ami összesen 3 és fél órát tett ki. Volt olyan is, amelyik nem igazán az ő asztala volt. Eközben saját feladataival nem tudott haladni. 

 

Miért ne lehetne egy meeting eredményes is?

 

A képzésen olyan készségeket (Soft Skills) és olyan nyelvhasználatot sajátíthat el, mely eredményeként magabiztosan vehet részt angol nyelvű meetingen akár hallgatóként, akár vezetőként, időt energiát és pénzt takarít meg. Technikákat és stratégiákatkulcsfontosságú szókincset és kifejezéseket tanítunk, melyekkel eredményesen kommunikálhatja véleményét üzleti értekezleteken.  Számos valósághű helyzet szimulációján keresztül felkészítést biztosítunk a valóságos szituációkra, és olyan fontos témák is felmerülnek, mint például, hogy hogyan kell igazán hatásos nyitó beszédet tartani a meeting elején, illetve hogyan célszerű összegezni a résztvevők feladatait a meeting végén.

 

Főbb témakörök az angol nyelvű Professzionális meeting tréningen:

 

 • Meeting szervezés, időpont-egyeztetés, átütemezés
 • Bemutatkozás, bevezetés, célkitűzések felállítása
 • Haladási beszámoló
 • Eredmény és következmények bemutatása
 • Közbevetett kérdések kezelése
 • Észrevételek és hozzászólások
 • Vélemény kifejtése
 • Válasz különféle javaslatokra
 • Szavaztatás, eredmény összegzése
 • A meeting zárása, a döntések és feladatok összegzése

Minden egyes óra a tanuló intenzív autentikus megnyilvánulását tűzi ki célul.

A coaching fontos részét képezi az erősségek és fejlesztésre szoruló készségek azonosítása, ezért az itt felsorolt témakörök rugalmasan igazodnak a tanuló szükségleteihez.

 

Hogyan zajlik a Professzionális Meeting nyelvi coaching?

A coaching angol nyelven folyik.

BEMUTATÓÓRA

 1. Miután megkaptam jelentkezését, telefonon időpontot egyeztetünk, hogy az ingyenes bemutatóóra során eldönthesse, tud-e velem együtt dolgozni.
 2. A bemutatóórán angol nyelven beszélgetünk a coaching során elérni kívánt célról, megbeszéljük, hogy Ön számára milyen típusú és stílusú meeting vezetése szükséges hivatásának magas szintű ellátásához. Eközben felmérem nyelvi szintjét, fejlesztésre váró készségeit.

A MEETING ÖSSZEHÍVÁSA

 1. Hozzálátunk, hogy előkészítsünk egy meetinget. Tisztázzuk helyét, idejét, menetrendjét, céljait. Megbeszéljük, milyen különleges előkészületeket igényel az adott meeting.
 2. Meghatározzuk, hogy kik lesznek a meeting résztvevői, és milyen elvárásokkal érkeznek a meetingre.
 3. Szerkezeti egységenként haladva részletesebb vázlat készül. A prezentáció tartalmi egységeit előbb külön-külön, majd együtt gyakoroljuk be és próbáljuk el. Eközben javaslatokat teszek olyan retorikai eszközök alkalmazására, melyek segítik a megfelelő hatás elérését. Külön figyelmet fordítunk a megfelelő angol kiejtésre, a hangsúlyozásra, a hatásszünetekre és a non-verbális kommunikációra.

A MEETING VÁZLATA ÉS BEGYAKORLÁSA

 1. Áttekintjük, hogy hogyan célszerű strukturálni egy meetinget, hogyan nyitjuk meg azt, hogyan prezentáljuk érveinket, hogyan szakíthatunk valakit meg udvariasan.
 2. Megnézzük, milyen kérdezési technikákat alkalmazhatunk, amikor konkrét információhoz szeretnénk jutni a meeting során.
 3. Átnézzük a brainstorming meetingek sajátosságait. Megnézzük, hogyan kell levezetni egy olyan meetinget, melynek célja, hogy döntést hozzunk.

VALÓS ANGOL NYELVŰ MEETINGEK SZIMULÁCIÓJA

 1. A felkészülés alatt számos alkalommal valós meetinget szimulálunk, ahol Ön begyakorolhatja a kulcsfontosságú angol szófordulatokat.
 2. A coaching során, alkalomról alkalomra visszajelzéseket adok az Ön erősségeiről és fejlesztésre váró készségeiről.

FOLYAMATOS TÁMOGATÁS A COACHING ALATT

 1. Amennyiben az Ön célja, hogy egy konkrét angol nyelvű meetinget vezessen, a felkészülési időszakban folyamatosan rendelkezésére állok, hogy válaszoljak a felmerülő kérdésekre.
 2. Amennyiben Ön kéri, és ez megoldható, részt veszek az éles prezentáción, hogy később közösen értékelhessük ki teljesítményét.