fbpx
Friday, 28 February 2014 10:49

Mi a nyelvi coaching?

Written by
Nyelvi coaching Nyelvi coaching

Nyelvi coachingA nyelvi coaching olyan idegennyelvi fejlesztési módszer, amely ötvözi a nyelvi tréninget és a coachingot, az üzleti életben közismert teljesítménynövelő.

Kinek hasznos a nyelvi coaching?

Minden nyelvtanulónak, aki egy idegen nyelvet új, átütő módszerrel kíván elsajátítani. Különösen hasznos az üzleti és diplomáciai élet felső- és középvezetőinek, akik már rendelkeznek középfokú nyelvtudással, és egy konkrét idegen nyelvi feladat előtt állnak, pl. prezentáció, üzleti találkozó, tárgyalás, szakmai előadás, konferenciabeszélgetés, interjú, protokollrendezvény, stb. A nyelvi coaching arra ad megoldást, hogy ezekben a helyzetekben a vezetők hogyan érjék el az egyéni és szervezeti eredményességük szempontjából kiemelten fontos magas szintű teljesítményt. 

Miben jelent újat a nyelvi coaching a klasszikus nyelvtanításhoz képest?

Legfőképpen abban, hogy új alapokra helyezi a nyelvi coach és coachee viszonyát a klasszikus nyelvtanár – diák kapcsolathoz képest. A coaching keretei miatt a nyelvtanuló nyelvtanulása eredményességéért teljes felelősséget vállal. A nyelvi coach támogatja őt céljai elérésében, kapcsolatuk éppen ezért egyenrangú, nem hierarchikus. A nyelvi coach bízik abban, hogy a coachee tudja legjobban, hogy mit és hogyan szeretne megtanulni. Ez az egyenrangú viszony megelőzi a klasszikus nyelvtanulás tipikus frusztrációit. Például, ha a coachee egyik alkalomról a másikra nem tud készülni, vagy nem éri el az általa kitűzött célt, a nyelvi coach megkeresteti vele azt az utat, amivel ez legközelebb sikerül. Előfordulhat az is, hogy egy-egy előadás, vagy tárgyalás előtt a coachee nem érez magában kellő önbizalmat a feladat teljesítéséhez. Ekkor a coach ahelyett, hogy tanácsokkal, vagy biztatással megpróbálná a nyelvtanuló félelmét eltüntetni, megkeresteti a coachee-val azt a megoldást, ami belső akadályait megszünteti. Mindez növeli a coachee önbizalmát és fenntartja nyelvtanulási sikerélményét.

Hogyan zajlik egy nyelvi coaching alkalom?

A nyelvi coach az első alkalommal a coaching szakma módszereivel, tehát az értő figyelem, az aktív hallgatás, a hatékony kérdezéstechnika és célorientált gondolatmenet segítségével (pl. GROW-modell, 4D-modell, EI-modell) a coachee-val meghatároztatja nyelvtanulási célját és megkeresteti vele az oda vezető utat. Mindezt úgy teszi, hogy feltárja és fejleszti a nyelvtanuló erősségeit. A coachee akciótervet is készít saját képességeinek és lehetőségeinek kiaknázásával, amely éppen ezért minden nyelvtanuló esetében más és más. A nyelvi coach a személyes akadályok elhárításában is támogatja a coachee-t (pl. az önbizalom fejlesztése idegen nyelven történő kommunikáció esetén, időt keresni a nyelvtanulásra, stb.). A coaching típusú együttműködés miatt a két fél között bizalmi légkör alakul ki. Ez a nyelvtanulónak megteremti a sikeres nyelvtanulás felszabadult légkörét, a nyelvi coachnak pedig lehetővé teszi a nyelvtanuló igényeire való nagyobb ráhangolódást. A célkitűzés és akcióterv készítése után az alkalom a kitűzött nyelvi elemek elsajátításával és gyakorlásával folytatódik, majd megerősítő és fejlesztő visszajelzéssel zárul.

Hány százalék a coaching és hány százalék a nyelvi fejlesztés egy nyelvi coaching alkalom során?

Mindig az adott helyzettől függ. Rövidebb nyelvi coaching képzés esetén lehet, hogy 90% a coaching, 10% a nyelvi fejlesztés. Hosszabb távú nyelvi coachingnál ez az arány fordított lehet. Egy nyelvi coaching alkalomnak mindig része a célkitűzés, második alkalomtól a visszacsatolás az előző találkozásra, a teljesítménymérés, és a visszajelzés, ami összesen legalább 10%-ot tesz ki.

Egyénileg, vagy csoportban ajánlott ezzel a módszerrel nyelvet tanulni?

Mindkettő lehetséges. Egy-egy konkrét feladatra készüléskor az egyéni nyelvi coaching a megfelelő, ám ha csapatmunkáról van szó egy vállalaton belül, ajánlott a team coaching és az akciótanulás is.

Teljesen szakít a nyelvi coaching a nyelvkönyvekből tanulással?

Nem, azonban egyre nagyobb szerepet kap a coachee egyéni igényeire összeválogatott szakanyag, amit maga a nyelvtanuló határoz meg, azaz „ő írja” a tananyagot. A nyelvi coach mint nyelvi szakértő ehhez keres illeszkedő gyakorlatokat, illetve ajánl egyéb hasznos cikkeket, honlapokat és tanulási technikákat.

(Forrás: Törökné Nagy Krisztina, A nyelvi coaching mint a nyelvi fejlesztés új módja, Magyar Coachszemle, 2012/2, 5-7.)

Read 1301 times

Mivel foglalkozunk?

Angol nyelvű üzleti kommunikációs tréningeket, nyelvi coachingot, soft skills tréningeket, gyógyszeripari és logisztikai szaknyelvi tréningeket kínálunk. Ön sohasem sablonmegoldásokat kap tőlünk. Programjainkat együtt gondolkodva alakítjuk ki, hogy a mindennapi angol nyelvű munkavégzést a leghatékonyabban tudjuk segíteni. Számunkra a nyelv nem a folyamat célja, hanem eszköz a valós munkahelyi kihívások leküzdésére.

Search