Nyelvi coaching

Nyelvi coaching

Angol nyelvi coaching az eredményességért

Mi a nyelvi coaching?

A nyelvi coaching az üzleti életben ismert hatékonyságnövelő módszert, a coachingot és nyelvtanulási módszereket ötvöz.

  • egyéni célok és motiváció kiaknázása
  • angol nyelvhasználathoz kapcsolódó gátlások oldása
  • önbizalom fejlesztése angol nyelven történő kommunikáció során
  • időgazdálkodási stratégiák kialakítása

Kinek segíthet a nyelvi coaching?

Különösen hasznos a nyelvi coaching közép- és felsővezetőknek, akiknek munkája során a hatékony angol nyelvű kommunikáció az eredményesség záloga. Az idegen nyelvű környezetben számos gátlás akadályozza a nyelvhasználót a sikeres angol nyelvű kommunikációban, a szakmai kiteljesedésben. A coach feladata, hogy ezeknek a gátaknak a feltárásában és megoldási stratégiák kialakításában támogassa a coacheet.

Hogyan zajlik a nyelvi coaching?

Első alkalommal egy kötelezettségmentes találkozó során ügyfelünk megismerkedik a coach-csal. Rövid ülés során érintik a coaching során közösen elérni kívánt célt. A találkozó célja, hogy az ügyfél eldönthesse, együtt tud-e dolgozni a coach-csal.
Az első hosszabb feltáró ülésen a coach az értő figyelem, a hatékony kérdezéstechnika és célorientált gondolatmenet módszereivel dolgozva a coachee-val meghatároztatja a coaching célját és a cél eléréséhez vezető utat. A coachee tervet készít saját készségeinek és lehetőségeinek figyelembevételével. A coaching fontos része, hogy a coachee feltérképezi, milyen személyes akadályok gátolják céljai elérésében. A coaching segít megoldási stratégiákat találni a coachee számára. Az akcióterv tartalmazhatja bizonyos nyelvi elemek fejlesztését, gyakorlását, valós helyzetben történő alkalmazását. A folyamat megerősítő és utánkövető ülésekkel folytatódhat. Egy coaching folyamat lehet rövidebb 6-8 ülésből álló, vagy hosszabb 20-24 találkozót magában foglaló. Mindez a kitűzött céloktól függ.


Lehet-e csoportban eredményes a coaching?

A csoportos coachingot, team coachingot akkor szoktuk javasolni, ha egy vállalaton belül egy adott csapat munkájának, nyelvhasználatának hatékonyságát szeretnénk fejleszteni.

 

Tankönyv használata ellentétes-e a coaching módszerrel?

Nem, a tankönyv hatékony eszköze a nyelvfejlesztésnek, amennyiben a coachee céljaihoz illeszkedő tananyagot válogatunk különféle tankönyvekből. A cikkek, videók, tankönyvi részek kiválasztása coach és coachee közös feladata, a végeredmény egy teljesen az egyéni célokhoz igazodó tananyag kialakítása.

Jelentkezzen most

és győződjön meg módszereink hatékonyságáról!

Bokor Viktória - Microbiology Laboratory Manager
„5-10 éve passzív volt az angolom, a kurzus segített hogy kicsit előjöjjön a tudásom, hogy újra kommunikatívabb legyek. Jó volt a hangulat az órákon, és a tananyagot folyamatosan igyekezett a felmerülő specifikus szakmai igényekhez szabni. Azóta könnyebben mennek az angol nyelvű auditok is. A tanfolyamot biztos tovább folytatom a következő félévben is.”
Bokor Viktória - Microbiology Laboratory Manager EGIS Gyógyszergyár
Dr. Fehér Ágota - Associate Director, Medical Officer
"Attila nagyon pontos, rugalmas, rendkívül tapasztalt, tájékozott, lelkiismeretes oktató. Oktatása gyakorlatias, egyénileg személyre szabott, a tanuló céljainak, igényeinek megfelelő. Mindenkinek ajánlani tudom."
Dr. Fehér Ágota - Associate Director, Medical Officer Chiltern International
Babos Lajos - Head of Global Procurement
„Ami számomra meglepő volt és örömteli, hogy úgy töltöttünk el folyamatosan 3 órát, hogy észre sem vettem, hogy megy az idő. Egy pillanatra sem éreztem, hogy fáradnék, a felkészítő alatt olyan érzésem volt, mintha egy könnyed baráti beszélgetésben lennénk benne.”
Babos Lajos - Head of Global Procurement TEVA

Mivel foglalkozunk?

Angol nyelvű üzleti kommunikációs tréningeket, gyógyszeripari és logisztikai szaknyelvi tréningeket kínálunk. Ön sohasem sablonmegoldásokat kap tőlünk. Programjainkat együtt gondolkodva alakítjuk ki, hogy a mindennapi angol nyelvű munkavégzést a leghatékonyabban tudjuk segíteni.

Szaknyelvi képzések